Nuosava elektra - ne svajonė, o realus ūkio modernizavimo sprendimas

Energijos sąnaudos daro didelę įtaką visiems žemės ūkio sektoriams. Lietuva – ne išimtis. Šiandien energetinis neapibrėžtumas šalies ūkininkams kelia rimtus iššūkius ir verčia ieškoti būdų, kaip prisitaikyti prie naujos situacijos. „Norint išlikti konkurencingu, būtina galvoti apie ūkio modernizavimą”, – sako Alytaus raj. įsikūręs ūkininkas Vytas Bencevičius. Sulaukęs rekordinių sąskaitų už elektros energiją, gyvulininkystės ūkį valdantis ūkininkas nusprendė nedelsti ir investuoti į energetinę nepriklausomybę. Projektą jis patikėjo „Saulės banginių“ komandai. „Tai svarbus ir atsakingas žingsnis – todėl ieškojau patikimo partnerio ir tokį radau”, – sako naujos saulės elektrinės savininkas.

Prieš pradedant techninius projektavimo darbus, „Saulės banginių“ ekspertai atliko energetinį auditą. Įvertinus realius energetinius ūkio poreikius, pasirinktas optimaliausias – antžeminės saulės elektrinės – sprendimas. Netrukus ūkininkui priklausančiame sklype buvo sumontuota 50kW galingumo saulės elektrinė, kuri tiekia energiją ūkio reikmėms ir šeimos būstui.

Montuojant fotovoltinius Premium klasės Hyundai 490W saulės modulius, buvo naudojama inovatyvi gamyklinė konstrukcija. Svarbu pažymėti, jog kiekvienai individualiai antžeminei saulės elektrinei suprojektuota montavimo konstrukcija yra tikrinama gamintojo, o tai leidžia išlaikyti aukščiausius įrangos kokybės standartus. Antžeminės saulės elektrinės yra itin efektyvus sprendimas didesniems ūkiams. Skaidant elektrinės plotą atskiromis dalimis, yra išsaugomas gerbūvis, išvengiama šešėliavimo, o pats sprendimas yra tinkamas įvairaus ploto ir specifikos sklypams. Tokio tipo elektrinė taip pat yra parankus sprendimas sodyboms, kurių savininkai nutolusios elektrinės gaminama elektra gali padengti savo namų ūkio energetinius poreikius. 

Kadangi Lietuvoje gamyba vyksta ne visus metus vienodai, saulės elektrinių savininkai  naudojasi elektros pasaugojimo paslauga, t.y. vasarą, kai vyksta intensyvi gamyba, viršijanti poreikius, elektros energija yra atiduodama į tinklą pasaugoti, o žiemą, kai elektros poreikis išauga – naudojama pasaugota elektros energiją iš tinklo. Įvertinus galiojančius elektros energijos pasaugojimo paslaugos įkainius, yra nesudėtinga įvertinti finansinę naudą, kurią jūsų ūkiui atneš autonominė saulės elektrinė. Šio ūkio atveju, saulės elektrinė per metus leidžia sutaupyti daugiau nei 1500 Eur. 

Dr. ALGIRDAS AMŠIEJUS

Viskas yra kur kas paprasčiau, nei atrodė! Vos keli mėnesiai ir mano namuose pradėjo dirbti saulė. Nuo šiol terasa – jaukiai apšviesta ne tik per šventes, o buitimi rūpinasi vis daugiau elektrinių pagalbininkų. Nesidairau į skaitiklio rodmenis ir mėgaujuosi komfortu, už kurį saulė man nesiunčia sąskaitų!

REGISTRUOKITĖS

NEMOKAIMAI

KONSULTACIJAI

Gaukite pasiūlymą per 2 darbo dienas