Parama ūkiams modernizuoti - puiki galimybė ūkininkauti tvariai ir taupiai

Skubame dalintis gera žinia! Startavo universali ir daug susidomėjimo sulaukusi paramos priemonė šalies ūkių modernizavimui ir plėtrai. Nuo šių metų kovo 1 iki gegužės 2 d. priimamos paraiškos gauti paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklą „Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“. Priemonė skirta didinti ūkių gyvybingumą ir visų tipų žemės ūkio veiklos konkurencingumą, skatinti inovacines ūkių technologijas ir gerinti maisto tiekimo grandinių organizavimą, įskaitant žemės ūkio produktų perdirbimą ir tiekimą rinkai.

Remiami gyvulininkystės, sodininkystės, daržininkystės ir uogininkystės sektoriai. Paramos gavėjais gali būti visi ne trumpiau kaip metus ūkio veikla užsiimantys fiziniai ir juridiniai asmenys, savo vardu įregistravę ūkį ir ūkio valdą. Paramos dydis gali siekti nuo 300 000 Eur iki 600 000 Eur, o finansavimo intensyvumas nuo 50 iki 70 proc. Nauja žemės ūkio technika ir technologiniai įrengimai, kompiuterinė ir programinė įranga, naujos transporto priemonės, pastatų ir statinių statyba, jų rekonstravimas, kapitalinis remontas ir naujos infrastruktūros kūrimas ūkio valdoje – visa tai yra tinkamos finansuoti išlaidos.

Parama investicijoms į žemės ūkio valdas yra orientuota į tvarią gamybą, diegiant inovacijas ir naujas technologijas. Taip siekiama paskatinti ūkius pereiti prie tvaresnių ir aplinką tausojančių technologijų. Viena iš prioritetinių sričių – atsinaujinančios energijos gamyba. Parama iš šios programos gali būti suteikta saulės baterijų, saulės kolektorių, saulės modulių įsigijimui ir įrengimui. Šios investicijos turi būti skirtos ūkio veiklos energetinių poreikių tenkinimui ir orientuotos į žemės ūkio produktų gamybą. Pasinaudokite puikia galimybe modernizuoti savo ūkį, kurį energija aprūpins nuosava saulės elektrinė!

Daugiau informacijos apie paramos priemonę galite rasti čia.

Per dešimtmetį trunkančią veiklos istoriją Saulės banginių komanda sumontavo ne vieną tūkstantį kW įvairiuose Lietuvos ūkiuose. Dominuojantys sprendimai – antžeminės saulės elektrinės, pasižyminčios dideliu energetiniu efektyvumu. Planuojant įrengti saulės elektrinę, labai svarbu tinkamai įvertinti esamus energetinius poreikius ir ateities planus, kurie gali reikšmingai pakoreguoti ūkiui reikalingą elektros energijos kiekį. Prieš pradedant projektuoti konkretų saulės elektrinės sprendimą, mūsų ekspertai atlieka energetinį auditą, kurio metu vertinama elektros energijos vartojimo dinamika ir nustatomi realūs energetiniai poreikiai.

Remiantis energetinio audito rezultatais, parengsime saulės elektrinės projektą ir išpildysime visą reikalingą techninę dokumentaciją jūsų paraiškai. Gavus finansavimą, suprojektuosime ir pilnai įgyvendinsime pasirinktą saulės elektrinės sprendimą. Saulės banginiai – tai jūsų komanda nuo idėjos iki pirmojo tvariai sugeneruoto kW!

Dr. Algirdas Amšiejus

Viskas yra kur kas paprasčiau, nei atrodė! Vos keli mėnesiai ir mano namuose pradėjo dirbti saulė. Nuo šiol terasa – jaukiai apšviesta ne tik per šventes, o buitimi rūpinasi vis daugiau elektrinių pagalbininkų. Nesidairau į skaitiklio rodmenis ir mėgaujuosi komfortu, už kurį saulė man nesiunčia sąskaitų!

REGISTRUOKITĖS

NEMOKAIMAI

KONSULTACIJAI

Gaukite pasiūlymą per 2 darbo dienas